“It’s not the strongest of the species that survives, not the most intelligent, but the one most responsive to change.” 

– Charles Darwin –

Marie-Christine Smit in de uitzending van Ondernemend Nederland van RTL7 waarin het DNA model wordt toegelicht.

Samen naar nieuw Organisatie-DNA

De wereld verandert continu en sneller dan ooit te voren. De ene reorganisatie is nog niet afgerond of de volgende organisatieverandering staat alweer voor de deur. Met als gevolg: een grote interne focus, hoge kosten en weinig tijd en ruimte voor de klant. Herkenbaar?

Oude veranderaanpakken werken niet meer! Organisaties moeten in staat zijn om voortdurend mee te bewegen. Wij geloven dan ook niet in het veranderen van de organisatie, maar in het organiseren van de verandering.

Organisatieverandering wordt organisatievernieuwing
Duurzame organisatieverandering – oftewel organisatievernieuwing – gaat over continu ontwikkelen. Om dat te realiseren is het DNA-model ontwikkeld. DNA staat voor: Dynamisch Naar Ambitie. Het is een werkwijze om te komen tot een wendbare organisatie. Daarbij staan de medewerkers centraal; zij zíjn de verandering. Door het beste in mensen naar boven te halen, ontwikkelt de organisatie zich als geheel. Niet eenmalig, maar continu. Als samenwerken en leren in de bloedbaan van de organisatie komt, ontstaat organisatie DNA waarin continu ontwikkelen vanzelfsprekend is. Zo wordt het mogelijk voortdurend te vernieuwen en verbeteren op basis van de veranderingen in de omgeving.

Meer weten?

Veelgestelde klantvragen

We spreken veel familiebedrijven die door groei verder willen professionaliseren en zich op een andere manier willen organiseren. Vanuit onze bedrijfskundige, veranderkundige en opleidingskundige expertise kunnen we organisaties ondersteunen bij het opzetten van een nieuwe organisatiestructuur. Geen kant en klaar model, maar een plan van aanpak om te komen tot een vernieuwde organisatie met eigen DNA en een eigen structuur. Hierin is de ambitie van het bedrijf leidend. Daarnaast kijken we naar leiderschap binnen de organisatie. Welk leiderschap past bij de ambitie en op welke manier kunnen de leidinggevenden zich ontwikkelen?

Weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Om van en met elkaar te kunnen leren, is een open cultuur een voorwaarde. Veel organisaties worstelen hier mee. Medewerkers ervaren de werkplek niet altijd als een plek waar ze open en eerlijk kunnen zijn over twijfels of gemaakte fouten. Jammer, want lerende teams zijn beter presterende teams. Om een open cultuur te krijgen is allereerst (kwetsbaar) leiderschap nodig. En inzicht in elkaars sterke en minder goede punten. Daarnaast moet er ruimte zijn om te reflecteren en leren binnen het team. Genoeg te doen dus!

We helpen u graag. Maak gerust een afspraak met ons. Dan vertellen we wat we voor uw organisatie kunnen betekenen.

Goede vraag! Eigenlijk gewoon door te beginnen, met een belangrijke rol voor leidinggevenden. Bekijk onze animatie en ons DNA model voor onze visie hierop. En wilt u hiermee aan de slag? Plan dan vrijblijvend een afspraak met ons in!
Alweer een training? Je hoort het vaak genoeg binnen organisaties. Terwijl ná de training iedereen vaak weer op de oude manier gaat werken. De vraag is dus of er echt iets is veranderd.
Een organisatie verander je niet ‘zomaar’. Een visiewijziging vanuit de directie of een aantal trainingen op de werkvloer is niet voldoende. Het vraagt om een integrale aanpak op de werkvloer. Visie, leiderschap en efficiënte en effectieve samenwerking in een open (leer)cultuur zijn daarbij essentieel. Een training kan dit proces ondersteunen, maar is zelden de oplossing om tot echte verandering te komen. Benieuwd hoe wij dit doen? Neem dan contact met ons op!