Organisatieverandering is mensenwerk

Wilt u meer beweging en ontwikkeling binnen uw organisatie? Meer eigenaarschap en betrokkenheid realiseren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Ons werk bestaat uit het ontwikkelen van organisaties door middel van advies, begeleiding en coaching van medewerkers, teams en leidinggevenden. Door te begeleiden én te inspireren. We richten ons onder meer op ontwikkelgericht leiderschap, effectieve samenwerking binnen teams en het realiseren van een open (leer)cultuur. Ook voor het opzetten van een academie of een interim-opdracht kunt u bij ons terecht.

Incompany & Begeleiding

Wilt u werken aan ontwikkelgericht leiderschap, duurzame inzetbaarheid, een betere samenwerking of een aanspreekcultuur?

Resultaatgerichte aanpak
Op basis van onze jarenlange ervaring hebben wij een resultaatgerichte aanpak ontwikkeld: praktijkgericht, effectief en afgestemd op uw specifieke situatie.

Samenwerken en leren centraal
We richten we ons op specifieke thema’s, zoals het werken aan effectievere samenwerking, een leercultuur, het geven van feedforward of het voeren van ontwikkelgesprekken. Desgewenst bieden wij een totaalaanpak op maat waarin ook (leer)visie- en leiderschapsontwikkeling worden meegenomen. Zo ontstaat een stevig fundament van waaruit continue ontwikkeling mogelijk wordt.

De lerende organisatie en leiderschap
Ook voor een inspiratiesessie over de lerende organisatie of ontwikkelgericht leiderschap bent u bij ons aan het juiste adres. Dit kan in de vorm van een presentatie, supervisie of begeleiding op de werkplek. Maar zeker ook op interactieve wijze waarin de beweging samen met de medewerkers in gang wordt gezet. Een gezamenlijke aftrap voor een nieuw begin!

Inhuur & Outsourcing

Interim
Zoekt u een specialist Learning & Development, of ondersteuning bij bijvoorbeeld Talent Management? Wilt u aan de slag met een Visie op Leren of wilt u een interne academie opzetten? Of zoekt u tijdelijk een leidinggevende die aan de slag gaat met de effectiviteit binnen uw team(s) en helpt om een lerende cultuur mogelijk te maken? Ons team van specialisten staat voor u klaar! Wij stellen in onze activiteiten altijd leren en ontwikkelen van mens en organisatie centraal.

Outsourcing
Wilt u het gemak van een opleidingsafdeling zonder dat u de specialisten in dienst heeft? Dan kunt u gebruik maken van onze professionale HRD-afdeling. We bieden ondersteuning en oplossingen bij leer- en ontwikkelvragen vanuit het individu, het team en de organisatie. Ook geven wij individuele opleidingsadviezen. U krijgt bij ons de juiste ondersteuning precies voor de omvang en duur die bij u past. Zo heeft u altijd de beschikking over de kennis, kunde en begeleiding die u zoekt. Effectief en efficiënt.

Lezingen & Presentaties

Organisaties willen wendbaar en innovatief zijn en hebben uiteenlopende ideeën over hoe ze dit kunnen realiseren. Het steeds opnieuw reorganiseren werkt echter zelden motiverend. Hoe het wél kan staat beschreven in het boek ‘Hou eens op met reorganiseren!’ 

Marie-Christine Smit, auteur van dit boek, biedt inspiratie én concrete handvatten om de gewenste ontwikkeling op gang te brengen.

Bent u op zoek naar een gezonde dosis inspiratie om de beweging naar een lerende organisatie op gang te brengen? Wilt u samenwerken en leren stimuleren? Ontwikkelen toepassen als managementstijl, of meer aandacht geven aan medewerkersbetrokkenheid en zelfregie?

Wij zijn graag bereid om de gewenste beweging op inspirerende wijze op gang te brengen! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Veelgestelde klantvragen

Van veel medewerkers is lange tijd gevraagd om aanbodgericht producten en diensten te verkopen. Maar dat is niet meer voldoende. De klant komt met complexere vragen en wil maatwerkoplossingen. Dat vraagt van medewerkers andere competenties, zoals meedenken en eigenaarschap tonen. Daarvoor hebben zij ruimte nodig om te mogen experimenteren, om fouten te mogen maken en om beslissingen te mogen nemen. En dat vraagt iets anders van de leidinggevenden. Hoe gaan zij van dirigeren naar faciliteren?
Benieuwd hoe wij dit zouden aanpakken? Neem gerust contact met ons op!
Veel organisaties gaan aan de slag met talentontwikkeling. Je wil talentvolle medewerkers boeien en binden aan de organisatie. Belangrijk is een visie te hebben op talent binnen je organisatie. Gaat het over de ‘toppertjes’ of over alle medewerkers met ieder zijn/haar unieke talenten? En wat zorgt voor (ver)binding?

We helpen u bij het formuleren van een visie op talentontwikkeling en de vertaling daarvan naar de praktijk. Onze rol kan adviserend zijn, faciliterend of uitvoerend en we ontwikkelen programma’s op maat voor uw organisatie. We onderzoeken graag samen met u wat uw organisatie nodig heeft.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Wij helpen graag bij het opzetten van een academie. Onze rol kan adviserend zijn en/of uitvoerend. Graag horen we in een persoonlijk gesprek meer over uw precieze behoefte en doel. We vertellen dan graag direct meer over onze visie en aanpak, zodat u helder krijgt wat wij kunnen betekenen.

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Als er managers, directeuren of medewerkers in andere sleutelposities de organisatie verlaten, is het van belang tijdig een geschikte opvolger te hebben. Iemand die de ingezette koers verder kan doorzetten of iemand die juist met een frisse blik kan vernieuwen. Wat jullie ook zoeken in de opvolger, het kan lastig zijn om een geschikte kandidaat (intern of extern) te werven en selecteren. Wij bieden ondersteuning bij het formuleren van een organisatiebrede visie op mens en organisatie. Op die manier wordt scherp wat het beleid is en wat voor soort mensen en leiderschap daarbij aansluit. Dit is een belangrijke leidraad bij wisselingen in bijvoorbeeld het leidinggevend kader. Daarnaast kunnen we u helpen bij het selecteren van (interim) management.

Weten wat we in uw situatie voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Dit is een vraag die we steeds vaker horen. Meestal heeft de vraag betrekking op de medewerkers, maar vaak gaat ook over de leidinggevenden. Hoe kan je weer flexibel worden, zowel als medewerker als als organisatie? Wat hebben de leidinggevenden in dit geval te doen?  ‘Zo doen we het altijd’ is al lang geen argument meer om alles bij het oude te laten. Benieuwd hoe wij dit aanpakken? Neem dan gerust contact met ons op!