“Strive is not to be a success, but rather to be of value.”

– Albert Einstein –

Visieontwikkeling

visie

Een visie op mens- en organisatieontwikkeling is onmisbaar voor toekomstgerichte organisaties. Het gaat namelijk meer dan ooit om groei en ontwikkeling van mensen. Want als mensen zich ontwikkelen, ontwikkelt ook de organisatie zich. Niet eenmalig, maar continu.

Visieontwikkeling
Ontwikkelgerichte organisaties stellen samenwerken, leren en ontwikkelen centraal. Dat gaat niet over het volgen van (extra) opleidingen, maar over leren in en van het werk samen met anderen. Hoe zorg je ervoor dat werken en leren aan elkaar zijn verbonden?

Visie op mens- en organisatieontwikkeling
Om dat te realiseren is een visie op mens- en organisatieontwikkeling belangrijk. Dat begint met een visie op mens en organistie en een visie op leren & ontwikkelen. Tegelijkertijd vraagt dit ook om een visie op leiderschap. Wij zijn ervan overtuigd dat toekomstgerichte organisaties ontwikkelgerichte leiders nodig hebben. Maar wat houdt dit precies in voor uw organisatie? Wij begeleiden graag bij het ontwikkelen van een visie voor uw organisatie. En daar houden we het niet bij. Wij vinden het enorm belangrijk dat ook de slag wordt gemaakt naar de prakijk. Hoe komt de visie tot uitdrukking op de werkvloer?

Onze dienst
U bent bij ons aan het juiste adres voor het ontwikkelen van een visie op mens- en organisatieontwikkeling. Onderdelen die daarbij belangrijk zijn, zijn:

  • een visie op mens en organisatie;
  • een visie op leren en ontwikkelen;
  • een visie op leiderschap;
  • ontwikkelen van leerbeleid.

Wilt u ook aan de slag met een visie op mens- en organisatieontwikkeling? Neem dan contact met ons op!

Neem contact op

Veelgestelde klantvragen

Als je de organisatie duurzaam wil veranderen is het van belang om een duidelijke visie te hebben over hoe je je ambitie waar kan maken in de toekomst. Een visie op mens en organisatie geeft aan hoe je je wil blijven ontwikkelen naar de toekomst. Wat vraagt dat van je medewerkers en van (persoonlijk) leiderschap? Hoe zit het bijvoorbeeld met de inzetbaarheid van je medewerkers en hoe ontwikkel je talenten? Focus op wat er al is en wat er al goed gaat in de organisatie. Onderdelen van je visie zijn vaak al impliciet aanwezig.
Begeleiding nodig of op zoek naar ondersteunende hulpmiddelen? We helpen graag! Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak waarin we toelichten wat we in jullie specifieke situatie kunnen betekenen.
Veel organisaties willen terug naar de bedoeling, omdat ze beseffen dat ze te ver zijn afgedwaald van hun oorsprong of datgene waar het echt om gaat. Dit soort vragen komen regelmatig voor. Wat is onze toegevoegde waarde? Wat is ons onderscheidend vermogen, en wat maakt onze producten of diensten uniek en onmisbaar? Evenzo belangrijk is de vraag wat je nodig hebt om dat ‘unieke’ te bereiken. Ons DNA model gaat over continu leren en ontwikkelen. En een organisatie die dat faciliteert. Zodat iedereen elke dag beter kan worden en meer voor de klant kan betekenen. Hoe je dat doet? Begin in ieder geval met een heldere ambitie die weergeeft wat je als organisatie wil bijdragen. Vorm een visie op hoe je dat gaat bereiken en zorg voor goed leiderschap om medewerkers te faciliteren en stimuleren om het beste van zichzelf in te brengen.
We helpen u graag met dit thema op weg. Nodig ons uit voor een kop koffie en we laten zien wat wij kunnen bijdragen!
Het start met ‘waarom’, ook bij deze vraag. In dit geval vragen wij altijd: ‘Waarom wilt u hier graag mee aan de slag?’ Zet het niet in als trucje voor een betere marketing, maar zet het in voor een betere organisatie die in staat is om van betekenis te zijn voor haar klanten. Dan gaat het om dit soort vragen: Wie zijn we? Waar staan we voor? Wat is ons bestaansrecht? Waar geloven we in en wat mogen klanten van ons verwachten?
We begeleiden directies bij vragen als deze. Wilt u vrijblijvend een gesprek over wat we hierin kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!